خبرنامهٔ ایران باستان

مجموعه‌ سمینارهای مطالعات زرتشتی: گزارش جهانگردان درباره‌ی سرنوشت روان، دانشگاه تورنتو، ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴، ساعت ۲۱:۳۰ به وقت تهران

نشست پیش‌رو با عنوان «گزارش جهانگردان درباره‌ی سرنوشت روان» برگزار خواهد شد. سخنران این نشست، دکتر سلین ردار از دانشگاه استراسبورگ است.تاریخ برگزاری این برنامه روز جمعه، ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ (مصادف با ۹ می ۲۰۲۵) است. زمان برگزاری از ساعت ۱۳:۰۰ تا ۱۴:۳۰ به وقت شرق آمریکا و کانادا و ۲۱:۳۰ تا ۲۳:۰۰ به وقت تهران خواهد بود. این نشست به‌صورت آنلاین و از طریق پلتفرم زوم برگزار می‌شود.

در این سخنرانی، دکتر ردار به بررسی روایت‌های جهانگردان اروپایی از قرن شانزدهم تا هجدهم میلادی می‌پردازد که درباره‌ی آیین گذاشتن مردگان بر فراز دخمه‌ها و سرنوشت جسم پس از مرگ نگاشته‌اند. تمرکز ویژه‌ی او بر این باور است که نخستین چشمی که توسط کرکس خورده می‌شود چه معنایی دارد و این اعتقاد از کجا ریشه گرفته است؟ چرا نزدیکان متوفی به آن توجه می‌کنند؟ و آیا در گزارش‌های این سفرنامه‌نویسان نکات خاص دیگری نیز ذکر شده است؟
دکتر سلین ردار، دکترای خود را از مدرسه‌ی عالی مطالعات عملی (EPHE) در پاریس، با پژوهشی درباره‌ی فصل نوزدهم وندیداد دریافت کرده است. او از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۴ به‌عنوان دستیار پژوهشی در کالج دو فرانس (پاریس) فعالیت داشت. سپس با دریافت بورسیه‌ی ماری کوری، از ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۶ در دانشگاه لیژ بلژیک به تحقیق پرداخت. وی بین سال‌های ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۲ با پروژه‌ی چندرسانه‌ای «یسنا» در مدرسه‌ی مطالعات شرقی و آفریقایی لندن (SOAS) همکاری داشت. او اکنون دانشیار تاریخ ادیان در دانشگاه استراسبورگ فرانسه است. از جمله آثار او می‌توان به کتاب راهنمای مناسک گجراتی برای آیین‌های پرَگنا، یسنا و ویسپرد (با همکاری دکتر کرمن دارولا، ۲۰۲۱) و نسخه‌ی انتقادی از سروش درون (یسنا ۳ تا ۸) اشاره کرد.

پیوند خبر:

سعیده امیرپور سعید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *