خبرنامهٔ ایران باستان

خالقی‌مطلق، جلال. (1404). از شاهنامه تا خداینامه: جستاری درباره مآخذ مستقیم و غیر مستقیم شاهنامه. تهران: بنیاد موقوفات افشار و انتشارات سخن.

کتاب «از شاهنامه تا خداینامه جستاری درباره مآخذ مستقیم و غیر مستقیم شاهنامه» نوشته دکتر جلال خالقی‌مطلق در انتشارات سخن و با همکاری انتشارات بنیاد موقوفات دکتر محمود افشار به چاپ رسید. هدف استاد خالقی‌مطلق در کتاب ” از شاهنامه تا خداینامه ” اثبات این نکته است که شاهنامۀ فردوسی دارای منشأ نوشتاری بوده و مآخذ آن یعنی شاهنامۀ منثور ابومنصوری نیز به پیروی از سنت کهن خداینامه‌نویسی، براساس آثار نوشتاری تالیف شده است. در پیوست این پژوهش نیز فهرستی از آثار از دست‌رفتۀ پهلوی و ترجمه‌های عربی و فارسی آنها براساس منابع کهن از سده‌های نخستین اسلامی فراهم آمده است. این فهرست نمایانگر وجود کتاب و کتابت در فرهنگ ساسانی است. این اثر جدیدترین پژوهش استاد خالقی‌مطلق است که به سرمنشأ وجودی شاهنامه یعنی کتاب خداینامه می‌پردازد و از این حیث دارای اهمیت شگرفی است زیرا شناخت منابع اولیه سرایش شاهنامه به درک بهتر روند تحول اساطیر ایران یاری می‌رساند. این کتاب 279 صفحه دارد و مانند سایر آثار نشر سخن و نشر بنیاد افشار با طرح جلد تذهیبی مزین شده است.

لینک خبر:  

 

-خالقی‌مطلق، جلال. (1404). از شاهنامه تا خداینامه: جستاری درباره مآخذ مستقیم و غیر مستقیم شاهنامه. تهران: بنیاد موقوفات افشار و انتشارات سخن.

افشین آریان‌پور

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *